www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Десислава Трифонова на 28 Октомври 2012

Рязана туршия

Необходими продукти
за туршията:
за трилитров буркан
1 кг. камби
250 г карфиол
250 г моркови
листа от целина
бахар на зърна
дафинов лист
чесън
черен пипер на зърна

за марината:
4 ½ ч.ч. вода
½ ч.ч. сол
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. оцет
6 аспирина

Зеленчуците се измиват, нарязват на дребно и редят в буркана - камби, моркови, карфиол (накъсан на розички), а между тях се слагат листенца целина. Добавят се бахарът, дафиновият лист, чесънът, аспиринът и черният пипер. В отделна купа се прави марината и се долива към туршията. Бурканът се запечатва и се обръща за един ден с капачката надолу. После все ден се поразклаща докато се стопят захарта, солта и аспиринът.