Публикувана от Десислава Трифонова на 28 Октомври 2012
Необходими продукти за туршията: за трилитров буркан 1 кг. камби 250 г карфиол 250 г моркови листа от целина бахар на зърна дафинов лист чесън черен пипер на зърна за марината: 4 ½ ч.ч. вода ½ ч.ч. сол 1 ч.ч. захар 2 ч.ч. оцет 6 аспирина | |
Зеленчуците се измиват, нарязват на дребно и редят в буркана - камби, моркови, карфиол (накъсан на розички), а между тях се слагат листенца целина. Добавят се бахарът, дафиновият лист, чесънът, аспиринът и черният пипер. В отделна купа се прави марината и се долива към туршията. Бурканът се запечатва и се обръща за един ден с капачката надолу. После все ден се поразклаща докато се стопят захарта, солта и аспиринът. |