Публикувана от Niki Zhelyazkova на 31 Юли 2022
Необходими продукти 6 средно големи тиквички
4 яйца (м)
подправки по желание (магданоз, черен пипер, копър, сол)
150 г сирене, (натрошено с вилица)
6-7 с.л. брашно
6-7 с.л. зехтин/олио
6-7 скилидки счукан чесън
6-7 с.л. галета | |
Тиквичките настъргвам, поръсвам със сол и оставям 20 минути да си пуснат течността. Отцеждам ги добре с ръце и слагам в купа. Към тях в купата добавям и останалите продукти, разбърквам добре. Ако ви се стори течно, може да добавите още от брашното и галетата. Изсипвам сместа в тавичката на печката с хартия за печене. Пекох до готовност на 200° около 30 минути, после на 150° още 15 мин. до сух дървен шиш. Стана много вкусно! |