Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Свинско със зеленчуци и яйца

Свинско със зеленчуци и яйца

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

свинско месо - 600 г /да не е сухо/
олио - 120 мл
топла вода - 100 мл
печурки - 200 г пресни
пипер - 3 бр.
лук - 1 глава кромид голям
чесън - 2 скилидки
доматен сок - 2 ч.ч. от смелени домати
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
къри - 1/2 к.л
яйца - 4 бр.
магданоз - 1 шепа

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Свинско със зеленчуци и яйца

Измиваме месото. Нарязваме го на жулиени. Лукът, гъбите, магданоза, пипера също почистваме и измиваме. Магданозът нарязваме на ситно и го оставяме на една страна. Смиламе предварително почистени от кората домати. Магданозът ще ни е нужен за поръсване, след като стане готово ястието. Нарязваме лука на шайби. Гъбите нарязваме на тънки шайби. Пиперът нарязваме на ивички. Чесънът нарязваме на ситно. В дълбок тиган слагаме олиото и го загряваме. Слагаме свинското и го запържваме добре. Подправяме със сол на вкус, около щипка. Разбъркваме често. Към месото наливаме и водичката, докато го запържваме. Когато е готово - запържено, с хубав цвят го вадим от тигана с решетъчна лъжица и слагаме в съд. В същата мазнина слагаме да се задушат чесънът, лукът, гъбите, пиперът и разбъркваме. Подправяме със сол, черен пипер и къри. Разбъркваме всичко. Добавяме смлените домати и объркваме. Когато е готово - с приятен цвят и поомекнало всичко, поизпарила се течността, слагаме месото и разбъркваме внимателно. Оставяме за 5 мин на тихо. Върху ястието чукваме едно след друго 4 яйца, като си правим леко вдлъбнатинки. Слагаме отгоре капак и като станат готови яйцата, сваляме от котлона и поръсваме още топло с магданоза. Хапваме свинското със зеленчуци топло с чаша вино и хубав хляб.



Още рецепти за Ястия със свинско месо

Рецепта за Свински вратни пържоли на фурна Свински вратни пържоли на фурна

Рецепта за Паниран свински дроб Паниран свински дроб

Рецепта за Нахут с испанско чорисо и кокали Нахут с испанско чорисо и кокали

Рецепта за Зелеви сармички Зелеви сармички

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Свинско със зеленчуци и яйца


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди