Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Сиропиран тиквеник
Сиропиран тиквеник
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 пакет кори
1/2 тиква
1 ч.ч. олио
1 ч.ч захар
канела
за сиропа:
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
Обелете и настържете тиквата. Запържете я, като прибавите олиото и захарта докато омекне. Добавете и канелата. Отделяйте по две кори и слагайте от изстиналата плънка. Навийте на руло и наредете в тава. Нарежете на малки парченца. Изпечете до готовност. В тенджера сварете сиропа от захарта и водата. Сиропирайте изстиналият тиквеник с горещ сироп.
Още рецепти за Баклави
Датски сладкиш с кафява захар - Брунсвигер
Мусака с грах, печурки и картофи
Кюфтенца с гречка, моркови и лук
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти
Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Сиропиран тиквеник
От форум:
От друг сайт:
Илияна Димова