Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със заешко месо » рецепта Заек капама
Заек капама
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 заек
5-6 глави почистени, но цели чесън
7 - 8 глави лук
1 морков
200-300 мл. вино
400 гр домат от консерва или 6 пресни средни - нарязани на едро
10-на зърна черен пипер
дафинов лист
малко лют пипер
1 ч л. червен пипер
1 с л. мед /или захар/
сол на вкус
олио
около 300-400 мл. вода
Всичко това поставяме в глинения гювеч и печем във фурната около 2-3 часа на слаба фурна. Когато е готов, може да се добави 1 л. брашно, размито с вода по желание.
Още рецепти за Ястия със заешко месо
Паниран заек с рулца от тиквички, пълнени с катък, чесън и копър
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти
Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
много хубава и рецепта, тя е сред традиционните в Хасковския край, подходяща е и за приготвяне на див заек, само че той трябва да кисне предварително 12 часа във вода и оцет, тъй като месото на дивия заек е по-жилаво
Ако желаете, може да сложите линк към Заек капама
От форум:
От друг сайт:
Владимир Петровски