Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Панирани калмари
Панирани калмари
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
400 г калмари
2 яйца
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. захар
щипка сол
100 мл бира
олио за пържене
Калмарите се почистват от ципата, нарязват се и се слагат в кипяща вода за 10-тина минути. След което се изваждат от врящата вода и се прецеждат. След това се приготвя пастата за паниране, като се разбиват двете яйца, добавят се брашното, подправките и най-накрая се добавя бирата. Трябва да се получи гъста хомогенна смес. Ако се окаже, че брашното е малко, добавя се още малко до желаната консистенция. Калмарите се потапят в пастата и се изпържват в силно сгорещена мазнина. Поднасят се с лимони.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти
Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Панирани калмари
От форум:
От друг сайт: