Начало » Съвети и идеи » Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza
Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza
Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
Кафето и сладкишите могат да се комбинират в перфектна симбиоза и удоволствието от тях се превръща в пълноценно изживяване. Няма по-подходящ момент да зарадвате близките и приятелите си с вкусна храна и изкушаващи десерти от предстоящите Коледни празници. Сладкишите могат да бъдат поднесени като допълнение към семейния обяд, вечеря с приятели или изненада за закуска в топлите завивки.
Италианският сладкиш Панетон, чието име означава „голям хляб“, с кафе Zabaglione ще прираде празнично настроение на вашата трапеза. Най-подходящо за този тип десерт и за начало на деня е кафе Qualità Rossa със своя плътен вкус. Червената италианска страст е резултат от комбинацията на бразилска Арабика и Робуста с плътно еспресо, балансирано с добра структура.
Второто предложение за сладкиш е класическо Парфе с кафе Lavazza. Парфето е елегантна и лека италианска рецепта, която лесно се съчетава с кафе Lavazza. Дали да включим кафето като съставка или да го сервираме отделно решаваме само ние. Най-подходящо за Парфето е кафе Qualità Oro - първият млян вид кафе Lavazza, в магазина за кафе в Торино. Той представлява селекция от първокачествени зърна Арабика, с разпознаваем вкус на малц и мед – плодово, меко и ароматно.
Рецепта за Парфе с кафе Lavazza
Необходими съставки:
100 мл. кафе
4 яйца
125 гр захар
260 мл. сметана
100 мл. кафе
1 блат за торта
желатин
Начин на приготвяне:
Смесете четирите жълтъка с половината захар. Разбийте белтъците на сняг с останалата захар. Смесете желатина със студена вода. Добавете към сметаната жълтъците. Разтопете желатина в кафето и добавете към сместа. Добавете белтъците на пяна чрез разбъркване в посока от дъното нагоре. Изсипете сместа в правоъгълна форма или съд за печене. Покрийте го с блата и сиропирайте с подсладено кафе. Оставете във фризера за 6 часа.
Презентация:
Нарежете парчета с приблизителна дебелина 1 см, след което ги разделете на още половина, на 45 градуса. Сервирайте с купичка карамел.
Рецепта за сладкиш Panettone с кафе Zabaglione
Необходими съставки:
200 мл. Кафе еспресо или мока
30 мл. Borghetti кафе ликьор
6 жълтъка от яйце
120 гр. Кафява захар
6 парчета сладкиш Panettone
250 гр. Млечен сладолед или боровинки
Начин на приготвяне:
Отделете яйчените жълтъци и ги сложете в тенджера заедно със захарта, след това добавете кафето и ликьора. Сместa се разбърква на водна баня докато не добие мек вид и обемът й се удвои. След това нарежете парчетата Панетон и ги затоплете леко на грил от двете страни.
Презентация:
Сложете десерта в подходяща чиния, добавете лъжица сладолед. Можете да наредите и останалите парчета около сладоледа. Декорирайте с боровинки и поръсете всичко с пудра захар.
Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!
За да коментирате тази статия трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил
Oще от Съвети и идеи:
- Как да почистим петната в кухнята
- Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
- Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти