Начало » Хранене » Спортистите споделят любимите си ястия
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
Серена Уилямс спря за няколко месеца месото
Защо работи: Корзун казва, че веган диетата може да бъде тласък на производителността на спортистите - при условие, че внимават да постигнат баланс на хранителните вещества. Според него: „Протеинът от тофу за мускулен растеж е ключов. Освен това е приличен източник на калций, който помага да поддържат костите й здрави. " Серена също черпи въглехидрати от ориз и сладки картофи.“
Тайна съставка: Джинджифилът потиска производството на цитокини, съединения, намиращи се естествено в тялото, които причинява възпаление.
Рецепта за джинджифилово Тофу
Сварете две чаши вода, след това добавете чаша киноа или кафяв ориз и намалете на бавен огън. Гответе 20 минути. Нарежете на ситно една скилидка чесън, една серано пипер и една супена лъжица корен от джинджифил. Нарежете две чаши броколи, една глава карфиол, една червена чушка и един сладък картоф. Изсипете две супени лъжици масло от гроздови семки в уок или голям тиган. Задушете сладкия картоф за около пет минути, след което добавете останалите зеленчуци. Разбъркайте още около минута. Добавете половин блок екстра твърд органичен тофу, на кубчета, и гответе още четири или пет минути. Изсипете няколко супени лъжици течни аминоки на Bragg върху всичко и задушете още минута или две. Сервирайте на легло от киноа.
Порции: две
Калории на порция: 775
Любимата закуска на Дидие Дрогба - смути
Защо работи: „Това е напитка, заредена с хранителни вещества, от които се нуждаете, за да се възстановите правилно“, казва той. В киселото мляко получава един от най-високите източници на протеини, казва Корзун. И, добавя той, мангото и ананасът съдържат повече антиоксиданти от повечето плодове - помагат за подобряване на възстановяването на мускулите.
Тайната съставка: Киселото мляко също съдържа пробиотици, микроби, които подпомагат храносмилането.
Смути от плодове и кисело мляко
Добавете към блендера 2/3 чаша натурално кисело мляко скир (можете да замените с нормално кисело мляко), 1/4 чаша замразено или прясно манго, 1/4 чаша ананас, 1/4 чаша ягоди и три до пет кубчета лед. Смесете и изпийте.
Вижте още:
Смути с ягоди
Смути с пресни кайсии
Смути с вишни, череши и ягоди
Любимото ястие преди тренировка на Гарет Бейл
Защо работи: За всеки, който тренира на въздух, има сериозни причини да хапне голяма чиния с ризото. За футболистите "въглехидратите са предпочитаният източник на гориво, отчасти защото въглехидратите се нуждаят от по-малко кислород, за да се метаболизират, отколкото мазнините. Ризотото с гъби помага на Гарет Бейл да е зареден през двете полувремена. Затова и неговият отбор Тотнъм коефициентът в мача с Манчестър Сити е 4.50 в полза на Сити. Важно е да се каже, че среда с дефицит на кислород телата ни искат да работят възможно най-ефективно, затова и тялото на Бейл реагира толкова добре на тази питателна храна.
Тайната съставка: Гъбите съдържат голямо количество витамин В2 (известен също като рибофлавин), необходим за метаболизма на мазнините и протеините.
Рецепта на ризото с гъби
Нарежете на ситно една чаша диви гъби или гъби. Оставете да заври три чаши вода и добавете две кубчета пилешки бульон. Когато кубчетата се разтворят, оставете водата да къкри и добавете две чаши ориз Arborio и гъбите. Варете около 15 минути, като често разбърквате. Сервирайте, когато оризът е омекнал. Отгоре се настъргва пармезан.
Порции: две
Калории на порция: 300
Вижте още:
Ризото с гъби
Ризото със зеленчуци
Ризото със сметана
Вашето мнение е важно за нас. Споделете го!
За да коментирате тази статия трябва да се регистрирате и да влезете в своя профил
Oще от Хранене:
- Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
- Освежаващи коктейли с кафе за лятото
- Кулинарни предизвикателства за Великден