Публикувана от Radka Petrova на 12 Март 2012
![]() | Необходими продукти 1 чистен шаран с главата 1 с.л. сол 1 к.ч. оцет царевично брашно олио за пържене варени картофи, овкусени за гарнитура магданоз 2 бр. шишчета /дървени/ |
Поставяме в дълбок съд чистения шаран нарязан, наливаме вода да покрие рибата, слагаме солта и оцета, разбъркваме добре да се стопи солта и оставяме за два часа да се изкисне. След това рибата се измива добре, отцежда се и се овалва в царевично брашно. Пържи се в горещото олио. Вземаме двете шишчета, поставяме главата и след това нанизваме парчетата изпържена риба последователно, за да се образува пак цяла риба. В голяма салатиера поставяме варените картофи, нарязани на едри кубчета и поръсени с магданоз, а отгоре поставяме рибата изправена. |