Публикувана от Силвия Кабаиванова на 25 Август 2011
![]() | Необходими продукти Филе от сьомга - 4 почистени парчета 2-3 моркова 20 г краве масло 2 с.л. лимонов сок 1 с.л. ситно нарязан копър сол черен пипер |
Морковите се почистват и се нарязват на тънки пръчици. Слагат се в тенджера с кравето масло и се запържват за 15 минути на слаб огън. Сьомгата се измива, подсушава се и се овкусява от двете страни със сол и черен пипер. Морковите се поставят върху алуминиево фолио за печене и върху тях се нареждат филетата сьомга. Отгоре се излива лимоновия сок и се поръсва копъра. Фолиото се завива, подгъва се в двата края и се поставя в предварително загрята на 220 градуса фурна. Пече се около 10 минути. Ястието може да се сервира с гарнитура от задушени картофи. |