Публикувана от Radka Petrova на 15 Март 2012
![]() | Необходими продукти 3 литра сварено и охладено краве мляко 3 с.л. кисело мляко 1 кафена лъжичка мая за сирене 2 с.л. /равни/ ситна сол |
Сваряваме млякото и го охлаждаме до готовност за подсирване, поставяме киселото мляко - разбъркваме и поставяме маята за сирене и солта. Разбъркваме добре и се завива с топли дебели кърпи /както завиваме подквасено мляко/. Престоява 4-5 часа, отвива се и се нарязва, оставя се 20 минути нарязано, за да си пусне суроватката. Изсипваме в торба от тензух или в марля, така се изцежда докато се изкапе. Както е в торбата се притиска с капак и тежест за 4-5 часа. Слагаме крема сиренето в кутии от маргарин и съхраняваме в хладилник. |