Публикувана от Radka Petrova на 15 Март 2012
Необходими продукти 1 пакет юфка /домашна юфка, може и с един пакет кори за баница/ 1 п. масло за крема: 1 литър прясно мляко и отделно още 1 ч.ч. прясно мляко 1 ч.ч. захар 4 жълтъка 1 ч.ч. брашно за глазурата: 4 белтъка 1 ч.ч. захар | |
На дъното на тава поставяме юфката, затопля се във фурната и поставяме маслото, нарязано на кубчета. Запича се юфката с маслото, като леко се разбърква. Отделно си правим крема: Като заври млякото с постоянно разбъркване се изсипва сместа от: 1 ч.ч. захар, 4 жълтъка, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.ч. брашно. След като изстине крема се намазва изпечената юфка, а отгоре се слага глазурата от белтъците и захарта. |