Публикувана от Теодора Николова на 21 Март 2012
Необходими продукти 200 г кайма олио за пържене 1 щипка индийско орехче 1 ч. л. кимион 1 ч. л. чубрица 50 г краве масло 1 глава лук 1 кг картофи 1/2 пакет точени кори кашкавал за поръсване | |
Картофите се сваряват и се обелват. Приготвя се картофено пюре, като картофите се намачкват с преса и към тях се прибавят маслото и сол на вкус. Лукът се нарязва наситно и се запържва в нагорещеното олио. При него се слага каймата и се овкусява с кимиона и индийското орехче. Всеки лист точени кори се намазва до половината с масло, сгъва се на две, отново се намазва и пак се сгъва. Процедурата се повтаря, докато листът добие големината на цигарена кутия. Сгънатите листове се подреждат в намазнена тава, върху всеки се поставя от картофеното пюре и в него се прави гнездо, в което се слага от каймата. Отгоре се покрива отново с картофено пюре и се поръсва с настъргания кашкавал. Гнездата се пекат 15 минути в предварително загрята до температура 200-230 градуса фурна. |