Публикувана от Az-gotvia .bg на 16 Септември 2011
![]() | Необходими продукти 6 бр. пилешки бутчета (долни) 1 кг картофи 4-5 с.л. олио 1/2 с.л. сол черен пипер дафинов лист краве масло |
Пилешките бутчета се слагат в тенджера, налива се вода колкото да ги покрие. Когато започнат да правят пяна тя се маха с лъжица. След 10-15 минути се махат от котлона. Добавя се солта. През това време се обелват картофите и се нарязват на кубчета. Нареждат се в тава, слагат се и бутчетата и в тавата се излива бульона, в който се е варило месото. Допълнително може леко да се посолят бутчетата и картофите. Върху всяко бутче се излива по малко олио. Добавят се черен пипер и дафинов лист и яденето се слага във фурната. Пече се около 50 минути на силна фурна, като се разбърква 1-2 пъти. Когато е почти готово върху всяко бутче се поставя парченце краве масло. |