Публикувана от Radka Petrova на 02 Април 2012
![]() | Необходими продукти за блата: 7 с.л. захар 7 с.л. олио 7 с.л. минерална вода 1 с.л. амонячна сода 7 с.л. брашно за крема: 200 грама захар 200 грама маргарин 50 грама брашно 250 грама вода 15 грама ром 1 ванилия |
Разбъркват се всички продукти за блата. Получената смес се разделя на три части и всяка част се изпича в най-малката тавичка - блатовете стават хрупкави и тънки. Приготвяне на крема: Карамелизираме 100 грама захар и като започнат да се образуват мехурчета, съдът се отнема от печката и след 3 минути се добавят маргарина и 100 грама вода. Получената смес се поставя пак на печката на слаб огън, добавя се останалата захар и се бърка непрекъснато до хомогенна смес. Добавя се на тънка струйка брашното, размесено предварително със 150 грама вода и се бърка докато стане пухкав крем и отнемаме от печката. Намазваме първия блат с горещия крем, поставяме втория блат, намазваме с крем и така и следващия. Готовата торта се консумира на другия ден. |