Публикувана от Radka Petrova на 02 Април 2012
![]() | Необходими продукти 200 грама захар 200 грама маргарин 50 грама брашно 250 грама вода 15 грама ром 1 ванилия ядки (орехи, стафиди или бадеми) |
Карамелизираме 100 грама захар и като започнат да се образуват мехурчета, съдът се отнема от печката. След 3 минути се добавят маргарина и 100 грама вода. Получената смес се поставя пак на печката на слаб огън, добавя се останалата захар и се бърка непрекъснато до хомогенна смес. Добавя се на тънка струйка брашното, размесено предварително със 150 грама вода и се бърка докато стане пухкав крем и отнемаме от печката. Като изстине крема добавяме ядки по избор и използваме крема за торти и заливки на рула. |