Публикувана от Десислава Трифонова на 21 Април 2012
Необходими продукти 10 картофа 100 гр. сирене 200 гр. кашкавал 5-6 кисели краставички 3 твърдо сварени яйца 100 гр. шунка или някакъв шпек 1 кофичка кисело мляко 1 опаковка майонеза за овкусяване: сол маслини копър | |
Картофите се сваряват в подсолена вода, след което се обелват и се настъргват на ренде. Киселите краставички също се настъргват. Майонезата се разбърква с киселото мляко. В голяма купа се слага пласт от настъргани картофи, покрива се с майонезен сос, сипва се част от настърганите кисели краставички, върху тях се слага по един пласт настъргани яйца, шунка, сирене и кашкавал. Пластовете се редуват в тази последователност, като накрая се завършва с кашкавал. Не се разбърква. Украсата е по ваш избор! |