Публикувана от Radka Petrova на 22 Април 2012
![]() | Необходими продукти 20 бишкоти 200 грама прясно мляко 100 грама захар 30 грама коняк 5 грама нес кафе 10 грама какао за крема: 50 грама пудра захар 400 грама готварска сметана /заквасена/ за поръсване: 1 ч.л. какао малко нес кафе |
В купа слагаме млякото, захарта, коняка, нес кафето и какаото, разбиваме с лъжица докато се стопи захарта. Отделно разбиваме сметаната с пудрата захар и оставяме за малко в хладилника да стегне. В табла редим потопените за малко бишкоти и мажем със сметаната, после пак редим потопени бишкоти и мажем със сметаната и поръсваме с какаото и нес кафето. Оставяме готовото тирамису в хладилника за около час. |