Публикувана от Теодора Николова на 23 Април 2012
![]() | Необходими продукти за сиропа: 1 ч.чаша захар 1 ч.чаша вода 125 гр.масло (малко пакетче) за крема: 1 литър прясно мляко 140 гр.захар за крема 3 с.л. пудра захар 1 голяма коф.заквасена сметана (400 гр.) 1 пакет крем (за бисквитена торта) 2 пакетчета кокосови стърготини 1 шоколад за шоколадова глазура 1 ванилия 1 пакет готови блатове за торта орехи |
В подходящ съд се слага чашата захар и когато се карамелизира се добавя и водата, малко след това и маслото, но от него оставяме около една супена лъжица за шоколадовата глазура. Ври около 10 минути и се оставя да изстине. Кремът се приготвя по указанията на пакета с 1 литър мляко и той се оставя да изстине. В купа се разбъркват заквасената сметана и пудрата захар, прибавя се към нея 1 ванилия. Изстиналият крем и сметаната се сливат в един по-голям съд и се разбърква, като по желание можете да оставите една част от крема за най-горния слой на тортата. Слага се първият блат и се сиропира обилно, поръсва се с орехи и се намазва обилно с крема. Поръсва се с кокосови стърготини на око. Вторият блат по същия начин, а третия ако сте оставили от крема за най-отгоре. Поръсва се с кокосови стърготини и по желание се прави шоколадова заливка, като се слага шоколадът на водна баня да се разтопи, а след това и остатъка от масло. |