Публикувана от Nikolai Lukov на 28 Април 2012
![]() | Необходими продукти За блата: 5 яйца 1 ч. ч. захар ½ ч. ч. олио 2 ч. ч. брашно 1 бакпулвер За сиропа: 2 ч. ч. прясно мляко ½ ч. ч. захар За крема: 2 ч. ч. прясно мляко ½ ч. ч. захар 3 с. л. брашно ¼ пакетче масло какао ванилия смлени орехи за поръсване |
Приготвя се тесто за блата от нужните продукти и се изпича на 180 градуса. След като изстине се набучва с вилица. Сварява се сироп от прясно мляко и захар, и се залива с него блата. Приготвя се крема, като в завряло мляко се добавя захар, малко вода, брашно, какао, ванилия и масло. Изсипва се крема върху сиропирания блат и тортата се поръсва със смлени орехи. |