Публикувана от Десислава Трифонова на 04 Май 2012
Необходими продукти 200 мл кисело мляко 2 с.л. майонеза 2 с.л. извара 3 – 4 скилидки чесън или 2 стръка зелен чесън 4 – 5 стръка копър 2 – 3 стръка магданоз 1 с.л. оцет 1 щипка сол | |
Скилидките чесън се почистват и се счукват в дървено хаванче с щипка сол. Ако използвате стръкове зелен чесън - зелената част се реже на ситно, а се счуква (или пасира) само бялата част. Към чесъна се прибавя киселото мляко, нарязаният на ситно копър, магданоз, изварата, майонезата и се разбърква хубаво, докато се получи сос. Това е сос, който идеално се съчетава с пържени тиквички или зеленчукови кюфтета. |