Публикувана от Десислава Трифонова на 09 Май 2012
Необходими продукти около 1 кг вратни свински пържоли 1 ч.ч. бяло вино 5-6 скилидки чесън млян черен пипер чубрица сол кимион къри индийско орехче вода | |
Пържолите се почистват и измиват добре. Натриват се от двете страни със смес от черен пипер, сол, чубрица и кимион. Ако желаете преди това ги начуквате, но това е ваше предпочитание. След това слагате пържолите в тава, около тях нареждате няколко намачкани скилидки чесън, поръсвате ги с къри и индийско орехче. Изливате върху тях чаена чаша вино, и вода, колкото да се покрият. Покривате тавата с фолио и печете в нагрята на около 150 градуса фурна около час и половина. Може да сервирате пържолите с картофена салата и чаша бяло вино. Приятен апетит! |