Публикувана от Илияна Димова на 20 Май 2012
![]() | Необходими продукти 5 големи яйца 1 бакпулвер 2 ванилии 1 непълна чаена чаша захар около 1 ч.ч. брашно 1 компот 1 суха сладкарска сметана |
Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме ванилиите и брашното, смесено с 1 бакпулвер. Полученото пандишпанено тесто изсипваме в правоъгълна тава, покрита с намазана с мазнина хартия . Печем до готовност. Готовият блат оставяме да се охлади. Разбиваме сухата сладкарска сметана според указанията на опаковката. Намазваме блата и навиваме на руло. При сервиране всяко парче руло напояваме със сок от компот и гарнираме с плодовете. Украсяваме. |