Публикувана от Мария Маслева на 01 Юни 2012
![]() | Необходими продукти 4 яйца 10 супени лъжици захар 3 чаени чаши брашно 1 ванилия 250 г мармалад 250 г маргарин бакпулвер |
За тестото са необходими само жълтъците, 5 лъжици захар, бакпулвера, ванилията, маргарина, брашното. Продуктите се поставят и разбъркват в посочения ред до получаване на ронливо тесто. След това разделяме тестото на три рани части. Две от тях разстиламе в тава и печем в добре загрята фурна до зачервяване. Останалото тесто разделяме на две и го замразяваме в камерата на хладилника за около 1 час, докато стане твърдо. След като тестото се изпече го оставяме да изстине и го намазваме с мармалада. Останалите ни 4 белтъка разбиваме на сняг с 5 лъжици захар и разбития белтък размазваме върху мармалада. След това рендосваме замръзналото тесто отгоре и отново запичаме сладкиша до зачервяване. След като изстине го нарязваме и по желание поръсваме с пудра захар. |