Публикувана от Диана Димитрова на 07 Юли 2012
Необходими продукти 1 л прясно мляко 7 яйца 14 с.л. захар 4 кроасана с шоколад захар за карамел (колкото да покрие дъното на тавата) | |
В по-дълбока тава се сипва захар, колкото да покрие дъното и се стопява, докато се карамелизира. В горещия карамел се нареждат кроасаните и се притискат в карамела, за да залепнат хубаво. След като изстине карамела, набождаме кроасаните с нож. Приготвяме сместа, като първо разбиваме хубаво яйцата и захарта, и след това добавяме млякото. Изсипваме сместа и изчакваме около 4-5 мин, за да попият кроасаните. Печем на водна баня на 200 градуса, около 40 мин. След опичане се оставя да изстине добре и се обръща, като карамела е отгоре. |