Публикувана от Az-gotvia .bg на 25 Юли 2012
![]() | Необходими продукти I вариант 1 кг сливи без костилките (сорт Зелена ренглода) 500-600 г захар 40 г пектин на прах 1/2 ч.л. лимонена киселина II вариант 1 кг сливи без костилките (сорт Зелена ренглода) 1 кг желираща захар 1:1 1/2 ч.л. лимонена киселина |
Сливите се нарязват на парченца и се слагат в машина за хляб (хлебопекарна). Сипва се захарта, върху нея пектинът и най-отгоре лимонената киселина. Слага се ваничката във фурната и се пуска програмата за конфитюр/мармалад. След като сладкото е готово веднага се насипва в сухи бурканчета, затваря се и се обръща с капачката надолу. Оставя се така да престои 24 часа. При втория вариант сладкото се получи малко по-рядко, но все така вкусно. |