Публикувана от Анелия Терзиева на 28 Август 2012
Необходими продукти 4-5 големи картофа 1/3 пакетче масло 2 кренвирша 100 мл.сметана за готвене 300 мл.прясно мляко 50 гр.топено сирене 100 гр.кашкавал 2 равни суп.лъжици брашно сол черен пипер розмарин копър магданоз | |
Нарязваме обелените картофи, кренвиршите и топеното сирене на кръгчета. В тиган разтопяваме маслото. Добавяме брашното и бъркаме интензивно. Разреждаме соса с прясното мляко, като продължаваме да бъркаме, за да не стане на бучки. Добавяме сол и черен пипер на вкус и поръсваме с розмарин. Прибавяме сметаната и оставяме да ври на котлона за няколко минути, докато се сгъсти. При необходимост разреждаме соса с още малко прясно мляко. В подходящ съд започваме да подреждаме продуктите като редуваме картофи, кренвирши, сос, топено сирене. След изчерпването им заливаме с останалия сос. Печем за около 20-30 мин. на умерена фурна, докато горния слой се зачерви. Покриваме с настъргания кашкавал и допичаме за още 5 мин. При сервиране поръсваме с нарязани копър и магданоз. |