Публикувана от Веселина Константинова на 01 Септември 2012
![]() | Необходими продукти 3 патладжана 2-3 глави лук 1 домат 200 гр. ориз 250 гр. кайма олио 2 яйца 1 кофичка кисело мляко 1 кубче зеленчуков бульон 1 с.л. брашно щипка сода бикарбонат сол |
Обелваме и нарязваме патладжана на кубчета и го посоляваме. Оставяме да се отцеди от горчивия сок. Нарязваме обеления лук на ситно и го слагаме в тавата, в която сме сгорещили олиото. Прибавяме отцедения и измит патладжан, добавяме домата, нарязан на кубчета. Запържваме. Прибавяме ориза и каймата, сол и зеленчуковия бульон. Доливаме вода. Водата трябва да е 2:1 съотношение с ориза. Запичаме. Когато ястието е готово, поливаме със смес от яйцата, млякото, содата и брашното /всичко това е добре разбъркано предварително/ и доизпичаме до златист цвят. |