Публикувана от Мария Маслева на 05 Септември 2012
![]() | Необходими продукти 2 яйца 1 ч.ч. захар + 1 ч.л. 1 пак. ванилова захар 250 мл. прясно мляко ½ ч.ч. олио 2 ½ ч.ч. брашно 1 пак. бакпулвер 1 ч.л. какао мармалад/сладко лимон |
Разбивате белтъците с 1 ч.л. захар и 1-2 капки лимонов сок, на сняг. Жълтъците се разбиват с останалата захар. Добавят се ваниловата захар, млякото, олиото и пресятото брашно към което е добавен бакпулвера (по желание може да се добави и лимонена кора). Към сместа се прибавят белтъците, като се внимава да не спаднат. Половината от сместа се изсипва в намаслена тавичка и се слага във фурната за 10-15 мин. (докато хване лека коричка), изважда се и се намазва с мармалада. Към останалата смес се добавя какаото и се изсипва върху мармалада. Връща се във фурната, за да се доопече. |