Публикувана от Илияна Димова на 25 Септември 2011
![]() | Необходими продукти 200 г. кайма 1 морков 1 глава лук 1 чаена чаша ориз 3 чаени чаши вода 1/2 каф. лъжичка черен пипер 1/2 кафяна лъжичка сминдух 1/2 каф. лъжичка къри около 5 супени лъжици олио сол на вкус СОС ОТ КОПЪР 2-3 супени лъжици маргарин 1/2 чаена чаша нарязан на ситно пресен копър 2 супени лъжици брашно 1/2 чаша чаена кисело мляко 1 чаена чаша вода сол |
Запържваме в олио каймата (раздробена с малко вода на гранулки), нарязаните зеленчуци и подправките. След това добавяме 1 чаена чаша измит ориз. Заливаме с вода и готвим до готовност. Сипваме от ястието в средата на чиния, а около него поливаме сос от копър. Приготвяне на соса от копър: Разтопяваме 2 -3 супени лъжици маргарин. Към него добавяме нарязан копър с 2 супени лъжици брашно и пържим до златисто. След това наливаме 1 чаена чаша вода при непрекъснато бъркане. Оставяме да заври и добавяме киселото мляко със сол на вкус. Варим до готовност. |