Публикувана от Диана Димитрова на 09 Септември 2012
![]() | Необходими продукти 10-12 средно големи картофа 500 гр кайма 2 големи патладжана 1 чушка 1 глава лук 100 гр кашкавал 3 яйца 4-5 с.л. кисело мляко олио сол черен пипер |
Сваряваме, обелваме и намачкваме картофите. Нарязваме патладжаните на кръгчета и ги изпържваме в сгорещено олио. Запържваме каймата с нарязаните на ситно чушка и лук, добавяме сол и черен пипер на вкус. В тавичка слагаме един ред от намачканите картофи, един ред кайма и един ред патладжан. Повтаряме отново картофи, кайма и патладжан. Правим смес от яйцата и киселото мляко и заливаме мусаката. Отгоре поръсваме с настъргания кашкавал. Печем на 200-250 градуса до готовност. |