Публикувана от Илияна Димова на 25 Септември 2012
Необходими продукти 250-300 г зелен пресен фасул 1 глава лук-настърган 1 скилидка чесън-пасирана 2-3 суп. лъж. краве масло 2 суп. лъж. олио няколко стръка магданоз черен пипер на вкус 1 кубче пилешки бульон 1 суп. лъж. брашно 1 жълтък от прясно яйце 1 каф.чашка кисело мляко | |
Нарязаният зелен фасул запържваме с лука, чесъна и черен пипер в 2 суп.лъж. олио и малко вода. Като остане на мазнина наливаме 6 ч.чаши вода. Слагаме без да режем магданоза. Натрошаваме 1 кубче пилешки бульон. Когато зеленият фасул омекне, махаме от котлона. Изваждаме магданоза. Отделно запържваме в краве масло брашното. Киселото мляко и жълтъка разреждаме с бульон от фасула и наливаме при запърженото брашно. Получената застройка изливаме в чорбата. Доваряваме кратко. |