Публикувана от Шери Курт на 27 Септември 2012
Необходими продукти за блата: 200 гр. шоколад 200 гр. масло 5 яйца 1 ч.ч.захар 1 ч.ч.брашно 1 ванилия за крема: 20 гр.черен шоколад 450 мл.много студена течна сметана 80 гр.захар за украса: филирани бадеми разтапяме 2 с.л. захар и върху хартия за печене правим капчици и други фигурки | |
Разтапяме шоколада на водна баня. Сваляме от котлона и прибавяме захарта - бъркаме докато се получи хомогенна смес. Когато изстине прибавяме яйцата. Бъркаме непрекъснато, добавяме брашното и ванилията. Печем в намаслена тавичка за около 20 минути на 190 градуса. Когато е готов блата го обръщаме на поднос и го разрязваме с помощта на конец. За крема разтапяме шоколада на водна баня. Оставяме да се охлади. През това време разбиваме сметаната със захарта докато се сгъсти. Прибавя се шоколада и се бърка много внимателно с дървена лъжица, за да не спадне крема. Слагаме първия блат, намазваме с крема /ако искате сиропирайте блата-аз лично не го сиропирах/, слагаме втория блат и намазваме цялата торта с крем. Отстрани тортата я напръскваме с бадемите, а отгоре поръсваме карамелчетата. |