Публикувана от Илияна Димова на 16 Октомври 2012
![]() | Необходими продукти 1 по-голяма тиквичка 1 ч.чаша пресен сварен грах 1 голям сварен морков 1 глава лук 2 суп.лъж. нарязан пресен магданоз 1 суп.лъж. нарязан пресен копър сол черен пипер на вкус галета 1 яйце брашно мазнина |
Белим и настъргваме на ренде тиквичката. Посоляваме и изцеждаме от сока. Към тиквичката добавяме сварените и намачкани грах и морков. Слагаме и нарязан лук. Поръсваме магданоз и копър. Посоляваме на вкус и добавяме черен пипер. Слагаме прясно яйце и галета за по-голяма плътност на сместа. Оформяме малки кюфтенца, които овалваме в смесени по равно брашно и галета. Подреждаме в намазана с мазнина тавичка, поливаме със зехтин и изпичаме. |