Публикувана от Марина Голева на 19 Октомври 2012
![]() | Необходими продукти за 4 порции: 300 гр. червено цвекло 200 гр. моркови 200 гр. заквасена сметана 150 гр. сварена царевица 4 бр. яйца 1 глава чесън керевиз сол и черен пипер лимонов сок зехтин |
Тази есенна салата е чудесна комбинация на вкусове и цветове. Увийте цвеклото и чесъна в фолио, полейте със зехтин и сол. Печете един час на 180 градуса. През това време сварете морковите и яйцата и ги настържете поотделно. Овкусете ги със сол. Обелете цвеклото и почистете чесъна от люспите. Цвеклото нарежете на тънки шайби и овкусете с лимонов сок и сол. За приготвяне на соса, смесете заквасената сметана със ситно нарязания керевиз и пресования чесън. Овкусете със сол и черен пипер. Подредете салатата с помощта на ринг или цилиндрична форма. Започнете подредбата с шайбите цвекло, после сварената царевицата, морковите и най-отгоре сложете яйцата. Украсете със стрък керевиз и добавете соса отстрани. Салатата е подходяща за всички сезони :) Добър апетит ! Готвенето като страст и въображение… https://magecreations.blogspot.com |