Публикувана от Илияна Димова на 27 Октомври 2012
![]() | Необходими продукти за шарените кюфтенца: около 100 г кайма 1 червена чушка 1 суп. лъж. нарязан ситно лук 1 суп. лъж. ориз 1 суп. лъж. нарязан магданоз черен пипер на вкус продукти за супата: 1 глава нарязан лук 1 морков също нарязан 1 каф. чашка грах щипка черен пипер щипка червен пипер къри сминдух и сол на вкус магданоз, нарязан - около 1 суп. лъжица 3 суп. лъж. олио 1 суп. лъж. краве масло 1 каф. чашка прясно мляко малко брашно за овалване на кюфтенцата |
Правим малки топченца от изброените продукти за шарените кюфтенца. Овалваме ги в брашно и леко запържваме в олиото. Изваждаме от мазнинате и в нея задушаваме лука, моркова, граха с подправките. Връщаме и топченцата от кайма. Наливаме вода, около 5-6 ч.чаши или повече на вкус и варим до готовност. Изключваме котлона, добавяме магданоза, прясното мляко и кравето масло и оставяме да къкри до изстиване на котлона. |