Публикувана от Анелия Терзиева на 28 Септември 2011
![]() | Необходими продукти 500 гр. телешко месо 2 глави лук 200 гр. гъби 1 чаена чаша червено вино 1 чаена чаша доматено пюре сол черен пипер кимион чубрица червен пипер За гарнитурата: 1/3 пакет ориз 1 телешки бульон магданоз |
Сваряваме ориза в телешкия бульон и добавяме нарязания на ситно магданоз. Запържваме месото нарязано на кубчета и го изваждаме. Запържваме в същия съд лука и гъбите и добавяме доматеното пюре и подправките. Връщаме месото и добавяме червеното вино. След като сместа заври, слагаме капак на съда и оставяме на котлона да ври до готовност на месото. Гарнираме с ориза. |