Публикувана от Диана Димитрова на 18 Ноември 2012
![]() | Необходими продукти за тестото: 1 ч. ч. разтопено масло или олио 1 яйце 1 с. л. захар 1 ч. ч. прясно мляко 20 г мая 3-4 ч.ч. брашно щипка сол за плънката: 300 г сирене 1 яйце за намазване на кифличките: 1 жълтък |
Маята се разтваря в 2 с. л. мляко. Прибавят се щипка сол, 1 с.л. захар и 2 с.л. брашно и се оставя на топло да втаса. Брашното се пресява. Прибавят се яйцето, мазнината, останалото мляко и бухналата мая. Замесва се меко тесто и се разделя на няколко топки, които се разточват на кори с дебелина 5 мм. Всяка кора се нарязва на 8 триъгълника. В основата на триъгълниците се слага по малко плънка от натрошеното сирене, смесено с яйцето. Навиват се кифлички, намазват се с жълтък и се пекат в умерена фурна до готовност. |