Публикувана от Нина Райчева на 27 Ноември 2012
![]() | Необходими продукти картофи масло прясно мляко сол черен пипер телешка кайма чубрица пипер меланж брашно моркови кисели краставички зеле зехтин балсамов оцет |
Сваряват се няколко картофа, обелват се и още топли се намачкват. Овкусяват се със сол и се добавя малко масло и прясно мляко до получаването на гъсто пюре. Каймата се овкусява с пипер и чубрица. Оформят се малки топчета като за супа, които се овалват в брашно. На тънки ивици се нарязват морков и кисела краставичка. От пюрето се оформят "гнезда", върху които се нареждат месните топчета и ивички зеленчуци. Запичат се за около 15 минути във фурната, след което се разпределят в центъра на голяма чиния и около пюрето се поставя смес от настъргани зеле и моркови, овкусени със зехтин и оцет. |