Публикувана от Красимира Крумова на 28 Ноември 2012
![]() | Необходими продукти за кюфтетата: 250 гр. кайма 1 рендосан морков 1 рендосан червен лук 1/2 пак. масло 2-3 с. л. олио 0,500 мл. вода и толкова пилешки бульон, ако нямаме домашно приготвен се прави с 2 кубчета пилешки бульон + 0,500 мл. вода сол черен пипер кимион чубрица брашно за овалване за соса: 1 ч.ч. кисело мляко 1 яйце 4-5 с. л. препечено брашно магданоз |
В тенджера се загряват маслото и олиото и се запържват настърганият морков и нарязаният на ситно червен лук. Като се позадушат се залива с водата и бульона, посолява се и се оставя да кипне. Добавя се каймата и се оформят кюфтенцата, овалват се в брашно и се изсипват във врящата вода. Къкри около 40 мин. Яйцето се разбива с киселото мляко и брашното. От врящия бульон в тенджерата се взима по черпак и се прибавя към млечната смес при непрекъснато бъркане. След това пак с бъркане се налива в теджерата с кюфтетата. При сервиране се поръсва с магданоз. |