Публикувана от Красимира Крумова на 29 Ноември 2012
![]() | Необходими продукти около 0,500 г. сварено пиле 1 глава лук 1 ч.ч. ориз 1 морков 1/2 ч.ч. сварен грах масло+ олио за пържене магданоз черен пипер сол за заливката: 200 мл. прясно мляко сол 1 яйце брашно кашкавал |
Лукът и морковът се нарязват на ситно и се запържват в мазнина, прибавя се ориза, дозапържва се и се долива от пилешкия бульон (в който е варено пилето) в съотношение 1:3. Когато оризът стане почти готов се добавя накълцаното пиле. Долива се още малко бульон. Овкусява се със сол и черен пипер. Поръсва се с магданоз. Към тази смес накрая се добавя и грахът, разбърква се и се изсипва в тавичка. Пече се до поемане на цялата течност. Залива се с бешамелов сос (брашно, сол , яйце, прясно мляко), настъргва се кашкавалът и се връща във фурната за около 15 мин. |