Публикувана от Донка Атанасова на 29 Ноември 2012
![]() | Необходими продукти 1 пакет и половина Weetabix Chocolate /шоколадови овесени трици/ 3 кутии по 300 гр крема сирене /аз използвах PHILADELPHIA/ 1 кутия неподсладено кондензирано мляко 1 пакет и половина кокосови стърготини 1 шоколадов кувертюр 1 пакетче желатин (за 500 гр) 2 ванилии 2 с.л. маргарин 2 с.л. мед 1 ч.ч. вода (може и повече да поеме) капсула есенция `ром` диетичен течен подсладител 1 бял шоколад (за кокосовите топчета) |
Шоколадовите трици натрошаваме в купа и ги объркваме хубаво с маргарина, водата в която предварително сме разтворили меда и есенцията (трябва да стане гъста каша). Разстиламе в тавата и печем за около 20 минути във фурната на 200 градуса. Докато се пече блата в тенджерка изсипваме кондензираното мляко и пакета кокосови стърготини и варим до сгъстяване. Оставяме да изстине. Изваждаме блата от фурната, и оставяме също да изстине. В друга купа разбиваме хубаво крема сиренето и течният подсладител (тук зависи колко сладък искате да е крема, аз сложих около 2 мерителни капачки подсладител). Изстиналата кокосова смес добавяме към крем сиренето и разбъркваме хубаво с лъжица. Най-накрая към крема добавяме и предварително разтворения желатин. Готовият крем изспиваме върху блата и слагаме в хладилника да се стегне. След като постегне крема разтапяме на водна баня кувертюрата с малко прясно мляко. Изсипваме шоколада върху крема и връщаме отново в хладилника. За кокосовите топчета разтапяме на водна баня белият шоколад и объркаваме хубаво с около половин пакетче кокосови стърготини. Оформяме на топчета, с които украсяваме чийзкейка. |