Публикувана от Донка Атанасова на 29 Ноември 2012
![]() | Необходими продукти 1 1/2 чаена чаша кисело мляко 1 чаена чаша захар /по желание захарта може да се увеличи за по сладък сладкиш/ 1 чаена чаша мазнина /маргарин, олио или масло/ 2 чаени чаши брашно 1/2 пакетче бакпулвер 1 кафяна лъжичка сода 1/2 чаена чаша шоколадови пръчици 1/2 чаена чаша кокосови стърготини 2 ванилии за глазурата: 200 грама бял шоколад 3 супени лъжици прясно мляко 2 супени лъжици обезсолено крема сирене PHILADELPHIA YOGURT |
Омесват се всички сухи продукти заедно /брашното, бакпулвера, шоколадовите пръчици, кокосовите стърготини и ванилията/. В подходящ съд разбиваме маслото със захарта, угасяме содата в киселото мляко и го прибавяме към маслото, след което смесваме със сухите съставки. Изсипваме в подходяща тавичка и печем до готовност на 160-170 градуса около 30-40 минути в зависимост от фурната. Глазура: Натрошаваме шоколада на парченца, слагаме прясното мляко и го разтапяме на водна баня или в микровълнова фурна.След като стане готов шоколада прибавяме и крема сиренето. Нанасяме върху сладкиша и поръсваме с кокосови стърготини. |