Публикувана от Az-gotvia .bg на 29 Април 2011
![]() | Необходими продукти 1 кг картофи 250 г кайма 1 глава лук 1 ч.л. чубрица 1 ч.л. сол 1 ч.л. червен пипер 7 с.л. олио 1 яйце 1 с.л. брашно с връх 1 ч.ч. кисело мляко |
Обелваме, измиваме и нарязваме на кубчета картофите. Отново ги измиваме. Към тях прибавяме 1 глава ситно нарязан лук, каймата, чубрицата, солта, червения пипер и олиото. Разбъркваме всичко и го разстиламе в тава. Наливаме 1 1/2 ч.ч. вода. Разбъркваме и печем при 250 градуса. По време на печенето разбъркваме. Когато картофите се сврят оставяме да се запече мусаката и след това заливаме с предварително разбитите яйце, брашно и кисело мляко. Запичаме до розово. |