Публикувана от Анелия Терзиева на 28 Септември 2011
Необходими продукти 500 гр охладено бутер тесто 150 гр счукани орехови ядки 150 гр захар За сиропа: 300 мл вода 300 гр захар 1 с.л.лимонов сок 1 с.л.настъргана лимонова кора | |
Разточете тестото на правоъгълна кора с дебелина 0,5-1 см. Разрежете го на квадрати. В средата на всеки един сложете по 1/2 с.л. плънка. Прегънете по диагонал и притиснете хубаво краищата. Поставете тригуните в покрита с хартия за печене тава. Печете в загрята фурна до 200 градуса 10-15 минути, до златисто. Смесете захарта и водата за сиропа, добавете лимонената кора и варете на тих огън 5-10 минути. Прибавете лимоновия сок и разбъркайте. Прецедете сиропа и оставете леко да се охлади. В топлия, но не горещ сироп потопете студените тригуни. |