Публикувана от Добринка Петкова на 10 Декември 2012
![]() | Необходими продукти 3 яйца 3 с.л. кисело мляко 50 мл олио 250 гр брашно 1 бакпулвер за пълнежа: 1 глава лук 250 гр гъби 1 настърган морков магданоз сол черен пипер |
Продуктите за плънката (лук, морков, гъби - нарязани на дребно, магданоз и подправките) се запържват и се оставят да изстинат. Яйцата се разбиват на пяна. Брашното се смесва с бакпулвера. Към яйцата се добавят киселото мляко, олиото и малко сол. Разбърква се. Прибавете постепенно брашното, като бъркате внимателно. Към гъбената смес прибавете 2 с.л. от кексовото тесто и разбъркайте. Изсипете тестото в продълговата тавичка, застлана с хартия за печене. По средата изсипете гъбената смес, като леко натиснете надолу, до дъното. Печете в загрята фурна на 180 гр. около 25-30 минути. Оставете да се охлади и нарежете. Получава се невероятен вкус! |