Публикувана от Илияна Димова на 08 Януари 2013
![]() | Необходими продукти за 3 порции: 4-5 тиквички 1 глава лук 3-4 чаени чаши прясно мляко 1 чаена лъжичка червен пипер черен пипер на вкус сол 2 суп. лъж. олио 1 суп. лъж. краве масло 1 ч.лъж. захар 1-2 суп. лъжици нарязан пресен магданоз около 1 суп. лъж. брашно олио за намазване на тавичката |
Измиваме тиквичките, белим и нарязваме на кубчета. Посоляваме. Лукът нарязваме на ситно. В олио и краве масло запържваме лука и тиквичките. Овкусяваме с червен пипер, черен пипер и нарязан магданоз. Подходяща тавичка намазваме с олио. Поръсваме с брашно. Сипваме запържените тиквички и лука. Поръсваме захарта. Поливаме с прясното мляко и запичаме в гореща фурна до готовност. |