Публикувана от Живка Андонова на 08 Октомври 2011
![]() | Необходими продукти 600 гр. заешко месо 1 чаена чаша ориз 2-3 глави лук 2-3 скилидки чесън 1 зелена чушка (сурова) 1 домат (без семки) 2 печени чушки червени 15 маслини без костилки 1 връзка магданоз 3 суп. л. олио сол на вкус |
Нарязаното заешко месо се изпържва до зачервяване и се изважда. Нарязаният лук, чесън и зелена чушка се запържват 10 минути, прибавя се оризът и се пържи още 3-4 минути да побелее ориза, прибавят се 2 чаши вода, посолява се на вкус. Всичко това се изсипва в тавичка и отгоре се нарежда месото. Пече се на 200 градуса за около 25 минути. Тавичката се изважда от фурната, изважда се месото и към сместа в тавата се прибавя 1 домат, на който се премахват семките нарязан на ситно, печените пиперки, маслини и магданоз също нарязани на ситно. Разбърква се. Нарежда се месото и се пече още 5 минути. |