www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Живка Андонова на 08 Октомври 2011

Баница с майонеза

Необходими продукти
1 пакет кори за баница
1 майонеза
6 яйца
400 гр сирене
щипка сода за хляб
олио за помазване на тавата
200 грама кашкавал

Корите се редят една върху друга в намаслена тава, като всяка една се маже добре със смес, приготвена от разбитите яйца, натрошеното сирене, майонезата и содата, като предварително заделите една чаена чаша от нея настрани. Върху готовата баница наръсете останалата част от сместа и печете, като в началото фурната е на 220 градуса, а след това намалете на 180. Извадете баницата когато придобие приятен загар и настържете кашкавала отгоре.