Публикувана от Добринка Петкова на 15 Януари 2013
![]() | Необходими продукти 3 яйца 1 ч. ч. захар 1 и 1/2 ч. ч. брашно 1 бакпулвер 125 гр масло 1/2 ч. ч. прясно мляко 2 с. л. маргарин 100 гр шоколад 100 гр сладко от ягоди 2 с. л. какао 1 ванилия |
Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте жълтъците с 1/2 ч. ч. захар, прясното мляко, маслото, брашното с бакпулвера и ванилията. Добавете и сладкото, като внимателно разбъркате. Изсипете върху намаслена тава и печете на 200 градуса, до готовност. Разбийте белтъците с другата 1/2 ч. ч. захар на сняг. Направете сироп от маргарина, шоколада и какаото. Охладеният сладкиш се надупчва на много места и се залива с изстиналия сироп. Поставете в хладилника за 15-20 минути. Извадете го и отгоре шприцовайте разбитите белтъци. Сложете в гореща фурна, малко да се запече. |